Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Όταν τα όνειρα βγαίνουν αληθινά

Όσο κι αν μιζεριάζουμε, όσο κι αν γινόμαστε κυνικοί με κάθε νέο τρικ των ΜΜΕ που διψούν για για επικοινωνιακό παροξυσμό και φυσικά για συνεπακόλουθα κέρδη, πάντα υπάρχει και η φωτεινή πλευρά του σκοτεινού φεγγαριού. Και φυσικά μιλάω για το νέο αστέρι που προέκυψε από το ριάλιτι Britain's got talent, τη Σούζαν Μπόιλ. Με εμφάνιση μεσήλικης γυναίκας που μάλλον δουλεύει πολύ χειρονακτικά και χωρίς να είναι καθόλου μα καθόλου ευννοημένη από τους θεούς που χαρίζουν ομορφιά και χάρη,μάλλον βιαζόταν για να προσπεράσει το τυπικό μέρος της παρουσίασης. Το σημείο που οι κριτές και το κοινό κοστολογούν το κορμί, το θράσος και το σφρίγος και σου δίνουν το πρώτο διαβατήριο για όλα αυτά που ονειρεύτηκες. Όλα προμηνύαν μία σαρωτική αποτυχία, καθώς ένα ακόμη σούργελο στεκόταν ακίνητο μπροστά από το βάραθρο. Και η μουσική άρχισε... Η Σούζαν τραγούδησε τις πρώτες νότες και ήταν τότε που όλοι αισθάνθηκαν εντελώς ανόητοι και φτηνοί για τις προκαταβολικές κρίσεις, αφού αυτό το άχαρο στρουμπουλό κορμί, είχε επιφυλάξει μία σαρωτική έκπληξη. Τη μαγεία που η αρμονία και οι χαρισματικές της χορδές ξετύλιξαν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, αφού αυτή η ασήμαντη και ανώνυμη επαρχιωτισα από τη Σκωτία, είναι πλέον μία σταρ. Ούτε που θέλω να αναφερθώ σε κοινοτυπίες του στυλ έτσι και αλλιώς οι εταιρείες και τα κανάλια θα είναι κερδισμένα κτλ κτλ κτλ!!
Η Σούζαν, ζει το όνειρό της. Αισθάνεται πως προεξοφλεί, αυτά που η μάλλον απλή ζωή της, της χρωστούσε.
Και γιατί όχι; Και γιατί να μην χαρούμε μαζί της; Και γιατί να μην συγκινηθούμε όταν βλέπουμε ξανά και ξανά τη στιγμή που ένα τέτοιο πλάσμα κατακεραυνώνει όλους τους κυνηγούς της λάγνας σάρκας και τους εξαναγκάζει σε ένα πραγματικά ζεστό χειροκρότημα;
Για την κάθε Σούζαν αυτού του άδικου και αστείου κόσμου, ένα ακόμη επιχείρημα, μία ακόμη μικρή πιθανότητα επιτυχίας, που μπορεί να κάνει πιο γλυκό το αποψινό βράδυ.
Καληνύχτα Σούζαν και σ΄ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου